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Listar por autor "Callejón Fernández, Raquel María"
Mostrando ítems 1-20 de 38
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Artículo
A viability study of C–O isotope fingerprint for different geographical provenances of Spanish wine vinegars
Ortiz Romero, Clemente; Ríos-Reina, Rocío; Morales Gómez, María Lourdes; García-González, Diego Luis; Callejón Fernández, Raquel María (Springer Nature, 2018)Wine vinegar is an increasingly appreciated product in Europe and some high-quality vinegars have been certified with ...
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Trabajo Fin de Grado
Análisis crítico de los alimentos ecológicos disponibles en el mercado ¿cumplen con las expectativas del consumidor?
Bellido Batista, Cristina (2021-07)El cambio de mentalidad del consumidor, quien busca mejorar la salud mediante la alimentación, ha hecho que la producción ...
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Artículo
ATR-FTIR as a potential tool for controlling high quality vinegar categories
Ríos-Reina, Rocío; Callejón Fernández, Raquel María; Oliver Pozo, Celia; Amigo Rubio, José Manuel; García-González, Diego Luis (Elsevier BV, 2017)Characterization of wine vinegars qualified with a Protected Designation of Origin (PDO) is crucial to certify their quality ...
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Tesis Doctoral
Caracterización espectroscópica y aromática de vinagres españoles con denominación de origen protegida
Ríos-Reina, Rocío (2019-10-07) -
Tesis Doctoral
Caracterización química y sensorial de condimentos de fruta obtenidos mediante doble fermentación
Úbeda Aguilera, Cristina (2012-06-01)Justificación Tradicionalmente, los vinagres de calidad han sido elaborados a partir de vino de uva. Hoy en día, podemos ...
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Tesis Doctoral
Caracterización química y sensorial del aroma del vinagre de vino
Callejón Fernández, Raquel María (2008) -
Artículo
Characterization and authentication of Spanish PDO wine vinegars using multidimensional fluorescence and chemometrics
Ríos-Reina, Rocío; Elcoroaristizabal, Saioa; Ocaña González, Juan Antonio; García González, Diego L.; Amigo Rubio, José Manuel; Callejón Fernández, Raquel María (Elsevier, 2017)This work assesses the potential of multidimensional fluorescence spectroscopy combined with chemometrics for characterization ...
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Artículo
Characterization of odour active compounds in strawberry vinegars
Úbeda Aguilera, Cristina; Callejón Fernández, Raquel María; Troncoso González, Ana María; Moreno-Rojas, J. M.; Peña, F.; Morales Gómez, María Lourdes (Wiley, 2012)Odour-active compounds in strawberry vinegars were determined by gas chromatography equipped with an olfactometer using ...
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Artículo
Comparing the potential of IR-spectroscopic techniques to gas chromatography coupled to ion mobility spectrometry for classifying virgin olive oil categories
Ortiz Romero, Clemente; Ríos-Reina, Rocío; García González, Diego L.; Cardador, María José; Callejón Fernández, Raquel María; Arce, Lourdes (Elsevier, 2023-10)Virgin olive oil (OO) can be classified into three different categories: extra virgin, virgin and lampante. The official ...
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Artículo
Comparison of the novel thin film-solid phase microextraction and sorptive extraction methods for Picual and Hojiblanca olive oil volatile fraction analysis in headspace
Segura Borrego, María del Pilar; Ríos-Reina, Rocío; Úbeda Aguilera, Cristina; Callejón Fernández, Raquel María; Morales Gómez, María Lourdes (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2020)For first time, the new device named thin film solid phase microextraction (TF-SPME) has been used to determine the volatile ...
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Artículo
Data fusion approaches in spectroscopic characterization and classification of PDO wine vinegars
Ríos-Reina, Rocío; Callejón Fernández, Raquel María; Savorani, Francesco; Amigo, José M.; Cocchi, Marina (Elsevier, 2019)Spain is one of the major producers of high-quality wine vinegars having three protected designations of origin (a.k.a. ...
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Artículo
Determination of major volatile compounds during the production of fruit vinegars by static headspace gas chromatography–mass spectrometry method
Úbeda Aguilera, Cristina; Callejón Fernández, Raquel María; Hidalgo, C.; Torija, M. J.; Mas, A. (Elsevier, 2011)A static headspace gas chromatography coupled to mass spectrometry (SHS–GC–MS) method was validated to determine several ...
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Artículo
Determination of volatile compounds for the differentiation of PDO fortified wines with different ageing methods as a tool for controlling their authenticity
Úbeda Aguilera, Cristina; Cortejosa, David; Morales Gómez, María Lourdes; Callejón Fernández, Raquel María; Ríos-Reina, Rocío (Elsevier, 2023-11)The aim of this work was to study the differentiating volatile profiles of the Spanish protected designation of origin ...
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Tesis Doctoral
Diferentes aplicaciones del estudio del perfil volátil y aromático en productos de calidad y característicos de la gastronomía andaluza
Segura Borrego, María del Pilar (2022-10-28)Andalucía cuenta con una infinidad de productos alimenticios reconocidos en todo el mundo gracias a sus características ...
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Artículo
Discrimination of defective dry-cured Iberian ham determining volatile compounds by non-destructive sampling and gas chromatography
Martín Gómez, Andrés; Segura Borrego, María del Pilar; Ríos-Reina, Rocío; Cardador, María José; Callejón Fernández, Raquel María; Morales Gómez, María Lourdes (Elsevier, 2022)Evaluation of dry-cured Iberian ham quality is carried out by means of the sense of smell of experts and a percentage of ...
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Artículo
Employment of different processes for the production of strawberry vinegars: Effects on antioxidant activity, total phenols and monomeric anthocyanins
Úbeda Aguilera, Cristina; Callejón Fernández, Raquel María; Hidalgo, C.; Torija, M. J.; Troncoso González, Ana María; Morales Gómez, María Lourdes (Elsevier, 2013)The use of strawberry surpluses for the production of added value products seems to be a good solution choice to avoid the ...
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Capítulo de Libro
Estudio comparativo del consumo de aminoácidos y amonio en acetificaciones con cultivo superficial y amonio en acetificaciones con cultivo superficial y sumergido
Callejón Fernández, Raquel María; Tesfaye, Wendu; Torija Martínez, María Jesús; Mas Barón, Albert; Troncoso González, Ana María; Morales Gómez, María Lourdes (Junta de Extremadura, 2007)Se han estudiado los cambios en el contenido de aminoácidos y amonio durante diferentes procesos de acetificación de tres ...
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Tesis Doctoral
Evaluación de compuestos con actividad biológica en productos vegetales y bebidas fermentadas: validación de métodos y aplicaciones.
Ordoñez Díaz, José Luis (2018-05-10)La Autoridad Europea de Seguridad Alimentaria (EFSA) es el principal organismo europeo encargado de la Seguridad Alimentaria. ...
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Artículo
Evaluación de menús ofertados en comedores escolares: Comparación entre colegios públicos, privados y concertados
Castro, Marta; Ríos-Reina, Rocío; Úbeda Aguilera, Cristina; Callejón Fernández, Raquel María (Revista de Nutricao, 2016)Objetivo Evaluar los menús ofertados en los colegios públicos, privados y concertados de la ciudad de Sevilla (España) para ...
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Artículo
Excitation-emission fluorescence as a tool to assess the presence of grape-must caramel in PDO wine vinegars
Ríos-Reina, Rocío; Ocaña González, Juan Antonio; Azcarate, Silvana M.; Pérez Bernal, Juan Luis; Villar Navarro, Mercedes; Callejón Fernández, Raquel María (Elsevier Ltd, 2019-07-30)A practice in wine vinegar production is the addition of grape-must caramel to correct and unify the final colour of ...